Rippikoulut

Rippikoulut alkavat ilmoittautumisella, jolloin nuori saa itselleen rippikoulukortin. Rippikoulukorttiin kerätään merkkejä eri tapahtumien suorittamisesta, kuten messu, sanajumalanpalvelus, kinkerit, musiikkitilaisuus, nuorten konsertti ym.

Rippikoulun 2020 aloitus/ilmoittautuminen su 24.11.2019 Messu kirkossa klo 10 + info seurakuntakodissa, mehu/kahvitarjoilu. (v 2005 ja sitä ennen syntyneet).

Rippikoulu pidetään Tahkoniemen leirikeskuksessa Pihtiputaalla 27.7.-1.8.2020.

Konfirmaatiomessu Reisjärven kirkossa su 2.8.2020 klo 10.

Kirkkoherra p. 040 5361424, diakoni/nuorisotyönohjaaja p. 0400 984157.

Varhaisnuorisotyö

Varhaisnuorisotyön tehtäväalueeseen kuuluvat 7-13 vuotiaat lapset ja nuoret. Toimintaa ovat mm. varhaisnuorten kerhot ja leirit.

Varhaisnuorten leirit Järj. kunta ja seurakunta.

Nuorisotyö

Nuorisotyö eli 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien kanssa tapahtuva toiminta käsittää rippikoulutyön ja perinteisen nuorisotyön.

Nuorisotyön toimintaa ovat mm. nuorten illat, avoimet ovet, isoskoulutus, konsertit, peliturnaukset sekä osallistuminen muiden seurakuntien järjestämiin konsertteihin ja tapahtumiin.

Nuortenillat ovat tarkoitettuja 7-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.  Nuorten illoista vastaa nuorisotyönohjaaja sekä joskus nuoret. Nuortenilloissa leikitään, pelataan ja vietetään aikaa yhdessä. Iltoihin kuuluu myös pieni opetus ja hartaus.

Isoskoulutus on vuoden mittainen koulutus, jonka käyneet voivat toimia seurakunnan rippileireillä ja varhaisnuorten leireillä isosena. Isoskoulutukseen voi tulla käytyään rippikoulun. Isoskoulutus kokoontuu joka toinen perjantai klo. 16 seurakuntakodille. Syksyn 2018 isoskoulutus alkaa pe. 7.9. klo 16.

ABI -parkki: keväällä 2009 aloitettu ABI -parkki jatkuu ylioppilaskirjoitusten aikaan lukiolla, jonne kirjoituksista tulevat voivat halutessaan tulla kahvikupin ääressä purkamaan ajatuksiaan kokeesta.

Lisäksi järjestämme konsertteihin ja muihin nuorten tapahtumiin matkoja, mm. Maata Näkyvissä–festarit, Ristirock, sählyturnaukset, seurakuntavierailut ym. Kirkollisista ilmoituksista sekä koulujen ilmoituksista saa lisää tietoa viikottaisista toiminnoista.

Tervetuloa mukaan seurakuntanuorten toimintaan!

Anne Niemi-Korpi p. 0400 984157.