Haudanhoito

Hautaa hoitaa omainen, seurakunta tai joku muu Kirkkolain määräysten mukaisesti. Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Hoitosopimuksen voi tehdä kirkkoherranvirastossa toimistosihteerin kanssa mielellään toukokuun loppuun mennessä.

Haudanhoitosopimus astuu voimaan, kun hoitotarjous maksetaan viitenumerolla eräpäivään mennessä. Myöhemmin maksetut hoitotarjoukset astuvat voimaan sen mukaan, kun niitä seurakunnan toimesta ehditään tekemään.

Seuraavan kesän hoitotarjous lähetetään edellisen kesän hoitotarjouksen perusteella. Hoidon sisältöä voi halutessaan muuttaa, ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai taloustoimistoon.

Suurin osa hautausmaata on nurmetettu. Seurakunta kunnostaa ja hoitaa kaikki nurmetetut hautapinnat siellä, missä koneellinen hoito on mahdollista. Muut haudat kunnostaa ja hoitaa hautapaikan haltija.

Hautaamattomat alueet hoidetaan puistoalueena.

Hauta voi olla ainaispaikka, 50-vuotispaikka tai 25-vuotispaikka. Kaikki uudet hautapaikat ovat 50-vuotispaikkoja. Haudan voi lunastaa uudelleen 50 vuodeksi. Haudat, joiden hallinta-aika on päättynyt ja joita omaiset eivät halua lunastaa uudelleen, palautuvat seurakunnalle ja hautakivi voidaan poistaa.

Kirkon läheisyydessä on sankarihautausmaa, muistopaikka muualla lepäävien muistolle ja itsenäisyyteen liittyvä muistomerkki.

Hautausmailla on vesipisteitä ja jätteiden lajittelupisteitä.

Työkalut (haravat, lapiot) löytyvät hautausmaan päädyssä olevan vajan seinustalta, jossa myös maatuvan jätteen tuontipaikka sijaitsee. (Seurakuntakodin läheisyydessä).

Hautapaikka varaukset (vain hautaamisen yhteydessä mahdollisuus ostaa kaksi paikkaa) ja kukkien hoitosopimukset tehdään kirkkoherranviraston kautta p. 040 6202428, reisjarvi(at)evl.fi.

Hautausmaalla käyville ja kirkkoon tuleville on yhteinen parkkipaikka, johon pääsee suoraan seurakuntakodin pihan kautta os. Rantatie 13.

Seurakuntamestari Henna Haukipuro p. 0405338095 henna.haukipuro(at)evl.fi.