Tolpankankaan hautausmaa

Leppälahden hautausmaa

Sievintie 355 , 85900 Reisjärvi

Tolpankankaan hautausmaa

Reisjärven seurakunnalla on kaksi hautausmaata. Kirkon ympäröimänä ja Tolpankankaan hautausmaa Leppälahdessa "metsähautausmaa". Kaikkiin niihin voi haudata joko arkussa tai uurnassa.

Enkelipatsas, muualle haudattujen muistomerkki

Tolpankankaan hautausmaalle saatiin muistomerkki lahjoituksena v 2016 Teuvo Hautalalta.

Ohjeita hautausmaalla kävijöille:

Hautausmaalla kannattaa liikkua varoen, varsinkin keväällä maan sulamisen aikaan
koirien ulkoiluttaminen hautausmaalla ei ole suositeltavaa
polkupyörillä sekä moottoriajoneuvoilla ajo on kiellettyä hautausmaalla
huoltoajo (esim. kiviliikkeet ja jätehuoltoauto) on sallittu.

Ei puita eikä pensaita haudoille

Puiden ja pensaiden istuttaminen haudoille on kiellettyä, koska ne voivat vahingoittua tai olla esteenä hautaa avattaessa. Haudan tai kukkapesän reunustaminen mukulakivillä, levyillä tai vastaavilla ei ole myöskään suositeltavaa edellä mainituista syistä.

Hautakivet ovat omaisten omaisuutta, niitä oiotaan pyydettäessä, maksu peritään tuntien mukaan.

Hautausmaan jätehuolto

Hautausmaalla on teksteillä varustettuja roskasäiliöitä, joihin toivotaan jätteet lajiteltavan seuraavasti:

Muovi, metalli ja lasi. Maatuva aines: kukat, lehdet, ruohot, pienet oksat, havut ja maa-aines.

Kynttilälyhdyt pois kesäksi

Hautausmaan henkilökunta toivoo, että kynttilälyhdyt poistetaan haudoilta 1. toukokuuta mennessä. Kaikki irralliset koriste-esineet ovat omaisten vastuulla, eikä seurakunta vastaa niistä. Huomioithan metsäpalovaroitusten aikaan, myös hautausmaalla on avotulenteko kielletty.

Tolpankankaan hautausmaa Leppälahdessa sijaitsee 3,8 km Reisjärveltä Sieviin päin.