Uutislistaukseen

Tiedote koronatilanteen pahentumisesta Oulun hiippakunnan alueella 30.11.–18.12 ajalle.

30.11.2020 14.24

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Kirkkotilassa voi olla enintään 10 jumalanpalveluksen toimittamiseen osallistuvaa työntekijää tai seurakuntalaista. Jumalanpalvelukset ovat toistaiseksi sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelukset välitetään suoratoistona Reisjärven seurakunnassa nettiradion ja Facebook-sivuston kautta. Kirkollisissa toimituksissa (hautaan siunaaminen, vihkiminen ja kaste) voi olla samanaikaisesti paikalla 10 osanottajaa ja lisäksi pappi, kanttori ja suntio. Kaste toivotaan pidettäväksi kirkossa. Seurakunnantyöntekijät eivät osallistu yksityistilaisuuksiin esim. muistotilaisuuksiin. Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Kirkollisissa toimituksissa osanottajat ja henkilökunta käyttävät maskeja. Osanottajat vastaavat itse maskeista, mutta seurakunta on myös varannut niitä tarjolle kirkossa tapahtuvia toimituksia varten. Tarjolla on myös mahdollisuus käsien desinfioimiseen. Konsertteja ja Kauneimpia joululauluja ei järjestetä tämän ohjeen voimassa olon aikana yleisötilaisuuksina. Aikuisten kokoava toiminta ja pienryhmätoiminta keskeytetään 18.12.2020 asti. Päiväkerhot, kuorot ja muu seurakunnallinen toiminta on myös keskeytetty. Tammikuussa jatkamme näiden toimintaa mahdollisuuksien mukaan. Kotikäyntejä ja yksityisiä ehtoollisia suoritetaan vain painavista sielunhoidollisista syistä. Hoivakodeissa ja vastaavissa laitoksissa vierailujen osalta toimitaan kunnan tai ao. laitoksen ohjeiden mukaan.

Kirkkoherranvirasto (p. 040 620 2428) on suljettu 30.11.-18.12. välisen ajan. Seurakunnantyöntekijät ovat ensisijaisesti tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi . Kirkkoherraan (p. 040 536 1424 ja diakoniin (p.0400 984 157) voi olla yhteydessä sielunhoidollisissa, taloudellisissa tai muissa mahdollisissa asioissa, jotka voivat mietityttää henkisessä jaksamisessa.  Tiedotamme tilanteen muutoksista nettisivuillamme  www.reisjarvenseurakunta.fi ja seurakuntamme Facebook-tilillä.

Lyhyesti:

• Jumalanpalvelukset vain netin välityksellä seurakuntalaisille
  • Kirkkoherranvirasto suljettu 30.11.-18.12. välisen ajan ja yhteys puhelimitse tai sähköpostilla
  • Kirkollisiintoimituksiin voi osallistua 10 henkilöä, mutta pastoraalisen harkinnan perusteella hautaan siunaamisessa voi olla kuitenkin enemmän kuin 10 osanottajaa, jos turvaväleistä huolehditaan (vähintään 2 metriä).  Joka tapauksessa tilaisuuden tulee olla pienimuotoinen.  Päätöksen sallittavasta väkimäärästä tekee seurakunnan kirkkoherra.
  • Joulumyyjäiset noutoperiaatteella 18.12. klo 14-16. Tilaukset ennakkoon 11.12. mennessä p. 0400 128 327

Seuraamme tilanteen kehittymistä. Rukoillaan yhdessä voimia meille kaikille tämän koronapandemian keskellä. Kristus syntyy tämän kaiken keskelle ja tuo valoa sekä toivoa!

Vt. kirkkoherra Sanna-Leena Lavanti