Yhteisvastuukeräys 2022 YHTEISVASTUUKERÄYS 2022

LAHJOITA YHTEISVASTUUKERÄYKSELLÄ TURVALLISIA AIKUISIA NUORTEN ARKEEN

3.2.2022 11.14

Voit osallistua yhteisvastuukeräykseen lahjoittamalla vaihtoehtoisesti yhteisvastuu.fi/reisjarvi tai Reisjärven seurakunnan MobilePay numeroon 41287. Yhteisvastuukeräyksen rahankeräyslupa: Keräyslupa RA/2020/639, 1.9.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020.

Voit osallistua yhteisvastuukeräykseen lahjoittamalla vaihtoehtoisesti yhteisvastuu.fi/reisjarvi tai Reisjärven seurakunnan MobilePay numeroon 41287. Suorat tilin numerot:Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75, Op FI14 5000 0120 2362 28. Reisjärven seurakunnan viite nro 303587.

Osallistu yhteisvastuukeräykseen tästä linkistä

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen matalan kynnyksen toimintojen kautta. 60 prosentilla avustetaan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön SaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessätoimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös MoottoripajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä– sekä PerheystäväLinkki avautuu uudessa välilehdessä-toimintaa.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.