Reisjärven seurakunnan tiedote lähiajan toiminnasta

25.11.2021 19.49

Reisjärven seurakunnan tiedote lähiajan toiminnasta

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ajalla 26.11.-25.12.2021. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa (kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) koronapassia ei tarvita. Niissä osanottajamäärä voi olla suurempi silloin, kun jakaannutaan kirkon eri risteille sektoreihin (käynti sisälle ja poistuminen oman ristisektorin oven kautta).  Jumalanpalvelukset kirkosta ovat kuunneltavissa netin välityksellä. Seurakuntakodille eri tilaisuuksiin voimme ottaa 50 henkilöä rajoitusmääräysten mukaan.

Yleisötilaisuuksissa, kuten Kauneimmissa joululauluissa ja konserteissa Reisjärven seurakunta ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona koronarajoituksille. Seurakunta huolehtii koronapassien tarkastuksista. Ulkopuolisten tahojen kirkoissa järjestämissä konserteissa tai tapahtumissa ohjelmantuottajan on huolehdittava koronapassien tarkastamisesta. Kaikki yleisötilaisuudet, joissa koronapassi on käytössä striimataan Reisjärven seurakunnan FB:n sivujen kautta.

Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Henkilöllä pitää siis olla todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta.

Kaikessa seurakuntien toiminnassa kiinnitämme huomiota riittäviin turvaväleihin ja käsihygieniaan. Maskia suositellaan käytettäväksi kaikille julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa.

Kantakaamme huolta toinen toisistamme yhteisen rukouksen kautta.

Sanna-Leena Lavanti, kirkkoherra