Kirkko avautuu

10.5.2021 11.58

Pohjois-Pohjanmaan aluehallintoviraston voimassa olevat määräykset kokoontumisrajoituksista toimivat myös Reisjärven seurakunnassa seuraavalla tavalla. Kokoontumisrajoitus määräksi on suositeltu 20 henkilöä 10.-23.5.2021 ja 50 henkilöä 24.-31.5.2021. Reisjärven seurakunnassa toimimme tämän annetun suosituksen mukaan. Otamme kuitenkin kirkkoon käyttöön ns. sektorimallin eli voimme ottaa messuihin ja toimituksiin 4 X 20 henkilöä (max 80 henkilöä, jossa laskettuna mukaan myös seurakunnan työntekijät). Tämä toteutetaan niin, että jokaiselle kirkon ristille voi tulla 20 henkilöä, jotka ohjataan istumaan huomioiden turvavälit (2m) sekä lisäksi käytämme lehtereitä. Jokaisella tulee olla maskit ja toivomme, ettei kukaan olisi flunssainen. Ehtoolliselle osallistutaan sektori kerrallaan pitäen turvavälit ja lisäksi huomioiden käsihygenia. Jumalanpalvelusryhmät voivat alkaa myös toimimaan. Kirkollisissa toimituksissa menemme samoilla ohjeilla kuin messuissa, mutta poikkeustilanteissa ollaan yhteydessä kirkkoherraan.

Seurakuntakodilla voimme järjestää muistotilaisuuksia, juhlia ja muita tapaamisia. Henkilömäärä voi olla 40-50 henkilöä tilaisuuksiin. Käytämme tilaisuuksissa myös sektorimallia. Seurakuntakodille saavuttaessa eteisaulassa voi olla kerralla 20 henkilöä. Tilaisuuksissa käytetään kasvomaskeja.

Riemullisin kevät terveisin, Sanna-Leena