Uutislistaukseen

Jumalanpalvelusryhmään voi tulla mukaan kuka tahansa. Kaikkia – juuri sinua tarvitaan!

Jumalanpalvelus on kaikkien seurakuntalaisten yhteinen kokoontuminen, ja kirkko on seurakunnan koti. Messu on koko seurakunnan yhteinen juhla, jonka eri tehtävissä voivat myös seurakuntalaiset palvella erilaisilla lahjoillaan.  Reisjärven seurakunnassa on toiminut lähes kymmenen vuotta yhteensä viidestä seitsemään jumalanpalvelusryhmää.  Kaikenikäisiä jäseniä on ryhmissä yli parisen kymmentä.  Myös lapsille löytyy  omat tärkeät tehtävänsä.

Ryhmäläiset toivottavat kirkon ovella tulijat tervetulleiksi.  Lisäksi he mm. lukevat tekstejä, valmistelevat esirukousta, kantavat kolehtia, avustavat ehtoollisen jaossa ja tarjoavat kirkkokahvit messun jälkeen.  Jos joku ilahduttaa musiikin lahjoillaan, sekin on mahdollista.  Ryhmät osallistuvat vuorollaan messun suunnitteluun messua kirkkoherran kanssa.  Kerran viikossa voidaan kokoontua tulevan sunnuntain jumalanpalvelusryhmän kanssa yhteiseen tapaamiseen, jossa jaetaan tehtävät, kootaan esirukousaiheita sekä keskustellaan tulevan pyhän saarnasta.  Yhdessä tekeminen on hauskaa, mutta samalla siinä toteutuu konkreettisesti ajatus jumalanpalveluksesta koko seurakunnan juhlana.  Messu ei ole esitys, vaan elämää, jota eletään yhdessä toisten ja Kristuksen kanssa. 

Jos haluat mukaan jumalanpalvelusryhmien toimintaan, ota yhteyttä kirkkoherra Sanna-Leenaan p. 040 536 1424 tai sanna-leena.lavanti@evl.fi

7.12.2022 10.27