Wanhoja Wirsiä waskilla - konsertti

pe 18.11. klo 19.00 – 20.00

Reisjärven kirkko

Ylivieskan seudun musiikkiopiston vaskioppilaat esiintyvät

Konsertissa esitetään virsiä, yksi virsi jokaiselta vuosisadalta, keskiajalta aina 2000-luvulle saakka. Konsertti on juonnettu. Kuulija voi seurata konsertin kulkua saatavilla olevasta ilmaisesta käsiohjelmasta ja virsien sanoja virsikirjasta.

Virsien sanat peilaavat oman vuosisatansa ajan henkeä. Tässä konsertissa esitettävä vanhin virsi on peräisin 1100-luvulta. Kaikki esitettävät virret löytyvät tällä hetkellä käytössä olevasta virsikirjasta.

Konsertissa esiintyy eri ikäisiä Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaita Pyhäjoelta, Kalajoelta ja Sievistä. Virret esitetään pääosin trumpetilla urkujen ja pianon säestämänä. Urkuja ja pianoa soittaa kanttori Lasse Kautto. Muutama virsi kuullaan myös musiikkiopiston vaskikvintetin esittämänä. Konsertin juontaa musiikkiopiston vaskisoitonopettaja Mikko Hannula. Vaskikvintetille kaksi sävelmää on sovittanut Jouko Kantola.

 

Virsisävelmien toisinnot ovat eläneet kansan suussa. Alkuperäiset sävelmät voivat olla hyvinkin vanhoja. Konsertissa kuullaan myös virsi, jonka toisinto on peräisin Kalajokilaaksosta.

Konsertin järjestää Ylivieskan seudun musiikkiopisto ja on se osa musiikkiopiston Kamua kehiin – kamarimusiikin kehittämishanketta. Hankkeeseen on saatu opetushallituksen erillisrahoitusta. Hankkeen aikana toteutetaan hyvin erilaisia musiikkiproduktioita pienillä kokoonpanoilla eri instrumentteja yhdistäen.

Ylivieskan seudun musiikkiopistoon kuuluvat jäsenkunnat Pyhäjoki, Kalajoki, Reisjärvi, Sievi ja Alavieska. Wanhoja Wirsiä Waskilla -konsertti suunniteltiin toteutettavaksi musiikkiopiston sivutoimipisteissä ja elävöittää näin jäsenkuntien konserttitoimintaa. Wanhoja wirsiä waskilla -konserttia esitetetään syksyn aikana Kalajoen, Reisjärven ja Sievin kirkoissa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan!

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä